München, Te csodás :)

Friss topikok

  • Pszicholand: huhh, jó sok esemény :-) a tetőtéri lakáshoz sok sikert, laktunk olyanban, hááát macerás volt a sz... (2013.05.30. 18:51) Pakolás, költözés, ősz, stb.
  • Esztykeee: @Anett Sipos: újrakezdteeeeeem:)) Millpussz Bébikém! (2013.05.09. 11:28) Közvélemény-kutatás
  • Esztykeee: @girlaroundtheworld: Gyere csak, gyere,!:))) (2013.01.22. 14:12) "Winter Wonderland"
  • Esztykeee: @Jucus D.: Köszi mamaszita!:)) Hát igen, csillár... hisz ismersz!:D (2013.01.14. 12:06) A rezidencia
  • Esztykeee: @Lilla Bakonyi: Köszi Blümchen, hiányzol, puszi!:) (2013.01.14. 12:03) Visszatérés Münchenbe

Pakolás, költözés, ősz, stb.

2013.05.30. 12:55 | Esztykeee | 1 komment

Na szép jó napot Mindenkinek,

tudom-tudom, bocsánat, eltűntem, csak jövök-megyek állandóan, amikor meg nem, akkor depressziós vagyok az ŐSZ miatt ami itt van... szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány melegebb nap volt itt, mióta kijöttem, és ez egy olyan embernek, akinek lételeme a napfény, eléggé nagy problémát jelent. Minden nap reménykedve nézem az időjárás-előrejelzést, hátha végre ide is beköszönt a nyár (vagy legalábbis egy kicsit melegebb tavasz), legalább pár napra, de hát általában csalódottan zárom be az oldalt és tekerem fel a fűtést azzal a lendülettel a szobámban. De komolyan milyen már, hogy május végén fűteni kell? Én ilyet még nem éltem, de tényleg. Emlékszem amikor 5 éve itt tanultam, ilyenkorra már csokibarna voltam, állandóan sütött a nap és valamelyik parkban/tónál chilleztünk, grilleztünk. Amikor ezt felemlegetem az itteni ismerősöknek, rendszerint elmerengenek, hogy "jajj igen, 2008, az tényleg nagyon furcsa nyár volt, milyen meleg is volt, azóta is visszasírja mindenki" ... szóval úgy tűnik, hogy amiről én azt gondoltam, hogy itt teljesen normális időjárás, az kb. az évszázad legmelegebb müncheni nyara volt, se előtte, se utána nem láttak még olyat. Nájsz.:D Azért kitartóan vásárolom a nyári cuccokat, nem adom fel a reményt, de hát legrosszabb esetben majd azon az egy héten hordom őket, amikor otthon leszek. Mert hogy IGEN, jövök haza egy hétre, bár a budapesti és nyíregyházi részleget el kell, hogy keserítsem, mert csak Balatongyörökig és Sopronig megyek: kicsi Balcsi a kiscsaládommal, majd VOLT fesztivál a kisbarátaimmal (btw köszönöm a szállásrendezést ezúton is Andris, Lilla Neked meg a jegyet, szuperek vagytok). Alig várom, azért már rendesen honvágyam van ... illetve nem is annyira a "hon" maga, hanem az emberek hiányoznak, de ők, azaz TI nagyon! A honról olvasok eleget a magyar online médiában, de ami még szomorúbb, hogy a németben is, Vezérünk múltkori ominózus kijelentése miatt nem tudom elmondani hányan kérdezték meg, hogy figyi, annak az embernek mi a baja, meg úgy egyáltalán mi folyik nálatok?:) De konkrétan hajnali 3-kor a múltkori posztban emlegetett Drella klub közepén is a magyarországi politikai helyzetről kérdezgetett egy srác, akivel épp akkor ismerkedtem meg. Mondtam neki, hogy most ez komoly? Hadd ne rontsuk már el az estémet azzal, hogy felhúzom magam azon, hogy mi megy otthon. Jó, mi? No comment...

Egyébként épp nagy pakolásban vagyok, egészen 45 percig bírtam is (Anya remélem büszke vagy rám :D), majd leültem inkább blogot írni, de utána muszáj folytatnom, mert holnap újra költözés!!! Azt hiszem, hogy amikor legutóbb írtam még nem rendeződött a lakáshelyzet, de hála a jó égnek azóta megoldódni látszik jó időre. Zuárd (Isten áldjon ezúton is kedvenc ex-padtársam!) révén sikerült a következő 3 hónapra egy pompás kis lakáshoz jutnom, mert gyerekkori barátnője, egy Kinga nevű lány, aki itt dolgozik az Ernst&Young-nál 4 hónapos céges kiküldetésre megy Indiába, és volt olyan tündér, hogy kiadja nekem a lakását nyárra. Ezennel gyakorlatilag meg is mentette az életemet, mert nem találtam semmi normálisat. Bár furcsának tűnhet, de azért vagyok megaboldog a 3 hónappal, mert szeptembertől nagyon úgy tűnik, hogy megvan a dream flat!:) Kedvenc amerikai barátom Jonathan, akit még Erasmusos időkből ismerek talált egy lakást még február környékén, ami amúgy azért csak szeptembertől költözhető, mert az egész épületet még csak most húzzák fel, és addigra lesz kész. Szóval egy vacsiúj lakásról beszélünk, legfelsőbb emeleten, 75nm, nagy terasszal, 2 hálószobával, nappalival, étkezővel, ami a szállodás fizetésemből gyakorlatilag megfizethetetlen lett volna, szóval amikor első körben beszéltünk arról, hogy lenne-e kedvem vele kivenni azt a lakást kapásból nemet mondtam, mert nem engedhettem volna meg magamnak. Aztán amikor munkát váltottam újra elkezdtünk róla beszélgetni, és bár még mindig több, mint amit amúgy lakásra szántam volna, de ebből a fizetésből már nem olyan vészes, szóval végül igent mondtam, szóval szeptembertől lakótársak leszünk Jonathannal, jeeeeej!:) Nemrég volt megnézni hogy áll az építkezés és csinált is egy videót a lakásról, itt meg tudjátok nézni, kis fantáziával meg elképzelni, hogy milyen is lesz a kecó:

https://www.youtube.com/watch?v=yhK7HhpOlZ8&feature=youtu.be

Ami szuper, hogy azon kevés lakások egyike, ahol nincs provízió, viszont cserébe sajnos kompletten nekünk kell bebútorozni, konyhát beépíteni, meg ilyesféle cukiságok. Jonathan teljesen rá van pörögve a lakberendezésre, most a legújabb ötlete az volt, hogy a nappaliban az asztalban legyen már elrejtve egy hűtő, hogy ne kelljen elmászni a konyhába sörért ha nem akarunk.:D Egyenes út az alkoholizmus felé, csak mondom.:))

Mi is történt még ... ja igen, BL győztes lett a Bayern München!:))) Hát mi volt itt a városban, te jó ég, el nem tudom mondani. Mivel az időjárás (6 fok & eső) miatt a csajokkal kapásból elvetettük a sörkert és a public viewing lehetőségét, elhatároztuk, hogy nekiindulunk délután 5-kor, hátha találunk még valami sörözőt/kocsmát/bármit ahol még van hely, bár így belegondolva elég utopisztikus elképzelés volt, fel is adtuk a 2. hely után  ahol közölték, hogy esélytelen, hogy ott nézzük a meccset, mert minden le van foglalva. Szóval betértünk egy boltba, magunkhoz vettünk egy üveg piát és hazavonultunk Sáriékhoz, hogy majd akkor nézzük a TV-ben csendesen. Végülis ez is elég jól sült el, mert Sári egyik lakótársa is így gondolkodott, meg jöttek hozzá a kisbarátai is, szóval még így is elég nagy társaságban sikerült megtekinteni ezt a történelmi meccset. Vicces volt, mert véletlenül úgy ültünk le a nappaliban, hogy az egyik felén a Bayern, a másik felén a Dortmund drukkerek foglaltak helyet, akik hát sajnos nem annyira voltak boldogok a végkimenetellel. De azt azért el kell imerni mindenkinek, aki izomból utálja a Bayernt, hogy teljesen megérdemelten győztek, iszonyat erős most ez a csapat. Most szombaton ott lesz a lehetőség a triplázásra, alig várom!;) Szóval vége lett a meccsnek, örömködtünk kicsit otthon, aztán megbeszéltük, hogy elnézünk a Leopoldstrasse-ra, amit ilyenkor állítólag full lezárnak és győzelem esetén indul a fiesta. Hát az az utca nem rövid, és nagyon durva volt, konkrétan egy gombostűt nem lehetett volna leejteni annyian voltak, mindenki énekelt meg kiabálta, hogy "super bayern, super bayern, hey hey", meg vörös tüzeket gyújtottak meg ilyesmi. Vonultunk a néppel 2 metrómegállónyi távot, aztán úgy döntöttünk, hogy ideje célba venni valami dizsit, mert hideg is volt, meg amúgy is.:) De hát sajnos nem volt szerencsénk, gyakorlatilag sehova sem jutottunk be, elképesztő volt. Hajnali egyre értünk pl. a Drellához, mondta a biztiőr, hogy einlass stop van, ami azt jelentette, hogy hajnali 3-ig nem engedtek már be senkit, de adott nekünk 1-1 kártyát, amivel 3-kor ingyen bemehettünk volna. De hát rövid mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy kizárt, hogy ebben az időben 2 órát korzózzunk körbe-körbe, bejutni sehova se lehetett, de tényleg sehova, München meg nem olyan, mint Budapest, hogy egymást érik a kisebb-nagyobb, a szó legszorosabb értelmében vett kocsmák. Itt ilyen nincs.:) Meg az idő se olyan, mint az otthoni nyári éjszakákon, hogy egy szál pólóban szaladgálhat körbe-körbe az ember. Itt nem lehet azt megoldani, hogy veszel valahol az éjszaka közepén csak úgy egy üveg piát, leülsz valahova egy padra/fűbe, nem fázol, elröhögsz 1-2 órát, aztán utána újra megpróbálkozol bejutni valami dizsibe. Na de nem reklamálok, a müncheni éjszakai életnek is megvannak a maga szépségei, nagyon magasra nőtt, jól öltözött német fiatalemberek személyében például.:))  

No de most folytatom a pakolást, de ígérem írok még a napokban, mert amúgy akartam volna még egy csomó mindenről beszámolni, csak én se gondoltam, hogy 1-1 témát illetően ilyen szómenésem lesz és ennyire elmegy az idő az írással, és a dobozok ugye sajnos nem pakolódnak be maguktól. Pedig de jó is lenne!:)) 

Szóval mára ennyi, puszilok Mindenkit! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://bajorkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr15335659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszicholand 2013.05.30. 18:51:56

huhh, jó sok esemény :-) a tetőtéri lakáshoz sok sikert, laktunk olyanban, hááát macerás volt a szobák berendezése... mondjuk szerencsére nálatok a nappalim fürdő és a konyha nem követi a szobák stílusát. Érdekes az a teraszra néző pici be/kiadó ablak a leendő szobádban. Vajon mi járt a tervező fejében, milyen célt szánt neki? :-)
süti beállítások módosítása